NIEUWS

Biogasinstallatie

in de kijker

Agrikracht Moorslede:

Bekijk onze video

 

Project in de stijgers:

 

Albertstroom

in Grobbendonk

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Met de nodige vergunningen op zak werd eind 2016 het startschot gegeven voor de bouw van onze grootste biogasinstallatie tot nu toe: Albertstroom te Grobbendonk.

 

De bouw wordt volledig gecoördineerd door BiogasTec vanuit de ervaringen opgedaan met onze andere biogasinstallaties. Jaarlijks kan tot 150.000 ton organisch biologisch materiaal worden omgezet naar biogas. Dit gas wordt via warmtekrachtkoppeling (WKK) omgezet naar elektriciteit en warmte. De warmte wordt volledig aangewend op de eigen site als procesenergie terwijl er groene elektriciteit wordt gemaakt voor meer dan 12.000 gezinnen.

 

Neem contact op voor meer informatie.

Digrom Energy NV

 

De capaciteit van Digrom Energy bij Ardo in Ardooie verdubbeld!

 

Deze biogasinstallatie verwerkt voornamelijk organisch afval (89.000 ton/jaar waaronder de groenteresten van Ardo) waarbij 3 MW aan groene elektriciteit wordt opgewekt (7000 gezinnen).

 

De opgewekte thermische energie wordt integraal op de site gebruikt als proceswarmte. Voornaamste toepassing is het blancheren van groenten bij Ardo via een directe stoomleiding. De stoominstallatie van de uitbreiding werd volledig door BiogasTec ontworpen en gebouwd.

 

BiogasTec heeft jarenlange expertise op vlak van biogas-WKK’s. Dit geeft ons de nodige kennis om ook uw WKK-projecten op aardgas te realiseren. Heeft uw bedrijf een grote energievraag (elektriciteit / warmte), dan kan een gasmotor met warmtekrachtkoppeling een goede investering zijn.

 

Industriële installatie met een capaciteit van 89.000 ton/jaar te Ardooie. De installatie werd sleutel-op-de-deur gebouwd en opgestart in 2012. Het betreft de verwerking van landbouwgerelateerde OBA( vnl. groentenresten) en energiegewassen.

 

Tevens uitbreiding van de bestaande Trevi waterzuivering met een biopool (anaerobe voorzuivering). Het digestaat wordt nabehandeld met een Trevi biologie  waarna effluent wordt opgeslagen in een lagune (+ verdamping).

 

Een groot deel van de warmte wordt benut via stoomproductie voor Ardo NV.

 

Taakomschrijving BiogasTec:

  • Projectontwikkeling
  • Calculatie
  • Werfopvolging
  • Piping
  • Elektromechanica, elektriciteit,
  • Ontwerp en uitvoering van de procesautomatisatie
  • Exploitatie en nazorg

 

Capaciteit:

  • 89.000 ton

 

Vermogen:

  • 3 MWe

 

Neem contact op voor meer informatie

BiogasTec NV /Dulle-Grietlaan 17/4 9050 Gentbrugge / BE 876.673.627 / Tel +32 (0)9 242 85 50 / Fax +32 (0) 9 222 88 89 / Email: info(at)biogastec.com